Veelgestelde vragen

CONTAINERS AAN HUIS

Betaal ik per kilo of per lediging van de container voor restafval?

Voor de hoeveelheid restafval per huishouden meten we straks het aantal keren dat u de container met de grijze deksel (waarin u het restafval aanbiedt) aan de weg zet voor leging. Via een chip op de container weet het inzamelvoertuig van Area wanneer welke container geleegd wordt. Het maakt hierbij niet uit of de container halfvol of helemaal vol is.

Elke keer dat de container wordt aangeboden aan de straat om te legen, wordt deze geregistreerd. U betaalt dus niet per kilo. Zo ontstaat er een betrouwbaar overzicht hoe vaak deze container per jaar is aangeboden. Op basis daarvan wordt een eerlijke kostenberekening gemaakt voor de uiteindelijke afvalstoffenheffing voor de bewoners met deze container.

Gaan mijn inzameldagen veranderen?

AREA maakt nieuwe inzamelroutes. De kans is dus groot dat uw inzameldag per 1 januari 2022 verandert. In december maakt AREA de inzameldagen bekend. Check daarvoor tegen die tijd de afvallapp of de website van AREA.

Mijn container voor restafval heeft geen goed werkende chip. Wordt hij dan wel geleegd vanaf 1 januari 2022??

Alleen containers voor restafval met een (werkende) chip kunnen vanaf 1 januari 2022 worden geleegd. Als uw container niet voorzien is van een (werkende) chip, hangt Area een kaart aan uw container met het verzoek contact op te nemen met het Klant Contact Centrum van Area zodat medewerkers er voor kunnen zorgen dat uw container opnieuw wordt gechipt.

Wat als mijn chip op de container voor restafval kapot is?

AREA hangt dan een kaart aan uw container. U dient dan AREA te bellen zodat AREA kan zorgen dat uw chip vervangen wordt.

Wat te doen als mijn container gestolen is?

Dan dient u aangifte te doen bij de politie. Daarna kunt u AREA bellen met de gegevens van uw aangifte van diefstal. AREA zorgt dan voor een vervangende container.

Wordt mijn container in een ander tijdvenster geledigd?

U dient uw container uiterlijk om 07.00 uur op de dag van lediging aan te bieden. AREA werkt niet met tijdvensters voor het legen van containers.

Hoe vroeg mogen mijn containers aan de weg?

U dient uw container uiterlijk om 07.00 uur aan te bieden op de plek die u gewend bent.

Hoe houd ik mijn containers voor GFT, PMD en restafval schoon?

U kunt de containers na leging zelf reinigen met groene zeep. U kunt de containers ook tegen betaling laten reinigen door een professioneel bedrijf. Tot slot kunt u ook biozakjes gebruiken om de container voor GFT schoner te houden. Gebruik alleen de composteerbare zakjes met het bekende kiemlogo . Deze zakjes zijn goed afbreekbaar. Als u de juiste zak gebruikt, zorgt u ervoor dat het GFT ‘schoon’ blijft en niet vervuild wordt door plastic.

kiem composteerbaar