Veelgestelde vragen

Milieupas

Ik woon in hoogbouw. Hoe betaal ik straks voor mijn afval?

Het overgrote deel van de inwoners in gemeente Emmen heeft een container thuis. Maar hoogbouw is aangewezen op ondergrondse containers voor het aanbieden van restafval in zakken.

Dat kan alleen als de milieupas (ook wel afvalpas genoemd) gebruikt wordt om de klep van de ondergrondse container te openen. In de unieke milieupas zijn de postcode en het huisnummer verwerkt. Wanneer de milieupas wordt gescand door de ondergrondse container, dan wordt deze geregistreerd.

Ook hier geldt: of het nu om een kleine zak gaat of een precies passende zak; het aanbieden wordt per keer geregistreerd en dus niet op gewicht of grootte.

Heb ik mijn milieupas nog nodig voor de milieustraat in Emmen?

Voor het betreden van de milieustraat in Emmen heeft u een milieupas nodig. Deze pas registreert hoeveel afval u brengt. Bewaar deze daarom goed. Elk nieuw jaar worden de geregistreerde (betaalde) kilo’s die u inlevert bij de milieustraat in Emmen op nul gezet. Het tegoed dat u niet heeft gebruikt, kunt u niet meenemen naar het volgende jaar. Levert u meer dan 300 kg afval op het betaalde gedeelte, dan krijgt u hiervoor een factuur thuisgestuurd. Lees meer over de milieustraat op de website van Area.

Geen milieupas of pas verloren?

Heeft u geen pas of bent u deze verloren? Dan kunt u bij Area een nieuwe pas aanvragen. Na het betalen van de vervangingsbijdrage van € 10,- ontvangt u een (nieuwe) pas. U betaalt met een eenmalige machtiging tot automatisch incasso. Indien van toepassing wordt uw oude pas geblokkeerd. U kunt de pas telefonisch aanvragen via 0591 – 57 10 80 of u vult het online aanvraagformulier in. Op dit formulier vindt u ook de algemene voorwaarden. Voor het aanvragen van de milieupas kunt u ook terecht bij de receptie van Area, van maandag t/m vrijdag.

Verhuizing of einde gebruik van pas?

Gaat u verhuizen binnen de gemeente Emmen? Dan kunt u uw milieupas houden voor gebruik vanaf uw nieuwe adres. Verlaat u de gemeente of gebruikt u de pas om andere redenen niet meer? Dan kunt u deze per post sturen naar Area. Op de achterzijde van de pas vindt u de adresgegevens.