Veelgestelde vragen

ONDERGRONDSE CONTAINERS

Ik woon in hoogbouw. Hoe betaal ik straks voor mijn afval?

Het overgrote deel van de inwoners in gemeente Emmen heeft een container thuis. Maar hoogbouw is aangewezen op ondergrondse containers voor het aanbieden van restafval in zakken. Dat kan alleen als de milieupas (ook wel afvalpas genoemd) gebruikt wordt om de klep van de ondergrondse container te openen. In de unieke milieupas zijn de postcode en het huisnummer verwerkt.

Wanneer de milieupas wordt gescand door de ondergrondse container, dan wordt deze geregistreerd. Ook hier geldt: of het nu om een kleine zak gaat of een precies passende zak; het aanbieden wordt per keer geregistreerd en dus niet op gewicht of grootte.

Mag ik mijn afvalzak naast de ondergrondse container zetten als die vol is?

Nee, dat mag niet. De ondergrondse containers hebben een vulgraadsensor. We krijgen een melding als de container voor 70% vol zit en komen de container dan legen. De kans dat een container vol zit, is dus klein.

Is de container wel vol of is er een storing, dan kunt u een melding maken. U kunt uw afvalzak weggooien in een andere container bij u in de buurt. Deze kunt u vinden in de Area afvalapp.

Waar vind ik de ondergrondse containers bij mij in de buurt, zodat ik mijn afval en grondstoffen makkelijk kan wegbrengen?

Via de Area Afval app vindt u snel een eenvoudig de ondergrondse containers bij u in de buurt

Hoe kom ik aan de Area afvalapp?

Met de Area Afval app hebt u altijd uw persoonlijke afvalkalender bij u. De app bevat ook functies die het scheiden en inleveren van al uw soorten afval gemakkelijk maken. U kunt de app downloaden uit de Appstore (iOS) of Google Play (Android). Meer informatie over de Area afvalapp vindt u op de website van Area.